Over de Illustratiefabriek

Ervaren als fotograaf en met de voorliefde voor modeltekenen én computers ontdekte Harry Roekens digitaal illustreren. Hij raakte geïnteresseerd in dorpskernen en binnensteden en het tekenen van objecten op zich.
 

Trots op de gewonnen fotografieprijzen, deelname aan die expositie in het Zuiderzeemuseum, zijn opdrachten voor die nieuw op te richten partij of die persoonlijke opdracht voor een herinnering aan dat prachtige hotel of die kerk waar je getrouwd bent, moedigt hem aan geweldige illustraties te maken van het huis waar je bent opgegroeid of de kerk die je lief is. Het motiveert hem tekeningen te maken van de dorpsgezichten, steden en monumenten waar wij zo van houden.

Harry Roekens:

"De bekende rode draad in mijn hedendaags leven wordt gevormd door een gepassioneerde drive om te fotograferen en tekenen met de computer.

 

Ik vind dat de voordelen om met de computer te tekenen erg groot zijn. Je kunt de hoedanigheid van een dorp of stad ongecompliceerd en simplistisch weergeven.".

 

Voor deze passies heb ik altijd getekend en geschilderd met de traditionele materialen . (zie hier onder enkele voorbeelden)
 

"Overwegend vind ik het tekenen/schilderen of het fotograferen van de verschijningsvorm van personen of gebeurtenissen belangrijker dan een registratie van de werkelijkheid."